logo

  • Agrona
  • Kornison
  • Kornison
  • Kornison
  • KornisonKornison

 

 

 

AGRONA

 

 

 

 

 

Saopštenje za javnost

 

Agrona pokreće projekat poticaja proizvodnje i otkupa kornišona u BiH

Adriatic Group ulaže u potencijale primarne i prerađivačke proizvodnje

 

 

Živinice, 26.02.2015. - Firma Agrona d.o.o. Živinice u kooperaciji sa firmama Brams i Voćarpromet, u periodu januar-mart 2015 godine, organizuju niz skupova širom Bosne i Hercegovine namijenjene poljoprivrednicima koji se bave ili namjeravaju baviti uzgojem kornišona. Na skupovima se prezentuju mogućnosti i načini poslovne saradnje između kooperanata i firme Agrona.

 

 

„Do sada smo obišli općine i opštine Zavidović, Maglaj, Žepče, Tešanj, Teslić, Goražde, Hadžići, Srebrenik, Jelah, Tuzlu i Bosanski Brod. U narednom periodu nastavljamo sa prezentacijama na kojima nastojimo podstaći poljoprivrednike da iskoriste potencijale uzgoja kornišona i obezbijede svojim porodicama sigurnu egzistenciju baveći se ovom prosperitetnom poljoprivrednom granom“, izjavila je Ismeta Jakupović, direktorica firme Agrona.

 

 

U februaru i martu najavljeni su skupovi u Živinicama, Bijeljini, Trebinju, te ostalim mjestima u BiH koji imaju potencijala za uzgoj ove sorte delikatesnih krastavaca.

 

 

Za tekuću godinu planirana je proizvodnja od 3.000 tona kornišona namijenjena prerađivačkim kapacitetima Adriatic Grupe i plasmanu na tržište EU. Strategija Agrone je da stimulira uzgoj krastavca na području Bosne i Hercegovine, te na taj način uposli veliki broj domaćih kooperanata.

 

 

Agrona d.o.o. je firma sa sjedištem u Živinicama i nalazi se u 100% vlasništvu Adriatic Grupe. Firma Agrona se bavi organizacijom, otkupom i preradom krastavca A klase, kornišona.

 

 

Pored firme Agrona d.o.o. Živinica, grupaciju Adriatic čine firma Brajlović GmbH Vienna, Brams d.o.o. Sarajevo, Natura GmbH Stuttgart, Adriatic UK Ltd. London, Natura food d.o.o. Bijeljina, te marketinška i PR agencija PRicha Sarajevo.

 

 

Za više informacija molimo kontaktirajte agenciju PRicha:

Arijana Katana

Kontakt Email

M: 061 227 067

 

 

 

 

FacebookDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksNewsvineMixxRSS FeedPinterest

 


Copyright © Firma Brams d.o.o Sarajevo. All Rights Reserved.