logo

 

Saopštenje za javnost

 

Fabrika „Voćar promet“ počela sa radom u punom kapacitetu

Adriatic Group uspješno revitalizirao još jednu bh. kompaniju


Zvornik, 14.07.2015.
– Adriatic Group GmbH Vienna, koja je preuzela fabriku „Voćar promet“ iz Glumine kod Zvornika, je nakon samo nekoliko mjeseci uspjela u potpunosti revitalizirati ovu fabriku. Svi kapaciteti „Voćar prometa“ su stavljeni u puni pogon, fabrika zapošljava 32 stalno zaposlena radnika, te oko 80 sezonskih radnika.


„U toku je sezona, a svi proizvodni resursi „Voćar prometa“ su stavljeni u puni pogon. Svakodnevno nam pristižu sirovine preko naše partnerske firme Agrona d.o.o. Živinice koje prerađujemo u našim kapacitetima i dalje preko članica Adriatic Group plasiramo na tržišta Europske Unije“, izjavio je Ahmed Hublić, direktor Voćar prometa.


„Adriatic Group je obezbijedila sirovine potrebne za proizvodnju, ali i nove poslovne ugovore, te siguran plasman na ino tržište koje do sada nismo imali. Od sada će se proizvodi iz fabrike Voćarpromet naći na policama vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Holandiji i V. Britaniji“, dodao je Hublić.


U narednom periodu Adriatic Group ima planove dodatno ulagati u razvoj opštine Zvornik, te obezbijediti nova radna mjesta i pozitivan poslovni ambijent ovom regionu.


Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Arijana Katana, PR odjel Adriatic Group
Tel: 061 227 067
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 

 

 

 

 

 

FacebookDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksNewsvineMixxRSS FeedPinterest

 


Copyright © Firma Brams d.o.o Sarajevo. All Rights Reserved.